kiva koirakohtaaminen

Tehdään koirakohtaamisista kaikille kivoja

Kivoissa koirakohtaamisissa tieto ei lisää tuskaa, vaan poistaa sitä. Sinun on vaivattomampaa luotsata koirakohtaamisia, kun tiedät, mitä sinulta odotetaan. Myös koiran on helpompaa kohdata vaikeatkin tilanteet, kun koira tietää, mitä siltä odotetaan.

Koiranomistajan muistilista keittiöön

Ruokamyrkytykset eivät ole koirille samalla tavalla riski kuin ihmisille. Osa mikrobeista voi kuitenkin aiheuttaa koiralla oireilua, minkä lisäksi ne ovat aina riski perheen ihmisille. Tämän takia kannattaa noudattaa muutamaa helppoa ohjetta…

Jos koira vaikuttaa stressaantuneelta, se on stressaantunut

Koiran toiminnan tulkitseminen on periaatteessa helppoa, koska koira on aina rehellinen. Se ei ikinä yritä esittää mitään tai mieti tulevaa, vaan elää vahvasti hetkessä. Iloinen koira ei peittele iloaan, vaan osoittaa riemunsa monin eri keinoin. Ja jos koira vaikuttaa stressaantuneelta, se on stressaantunut. Pelottavissa tilanteissa ihmisen tärkein tehtävä on tukea stressaantunutta koiraa.

Koiranomistajan Must Have -ulkoilutarvikkeet

Koiranomistajan kotoa löytyy kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta koiratavaraa. Sitä kertyy yleensä ihan huomaamatta. Aloin pohtia, että mitkä koiratavarat olisivat ”must have” -hankintoja, jos nyt voisi aloittaa tavaroiden hankkimisen puhtaalta pöydältä.

Ruokinko koiraani oikein?

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa ruokkia koiraa. Mistä sitten tietää, että koira voi hyvin ja ruokintavalinnat ovat olleet hyviä? Mielestäni koiraa tulisi ruokkia sillä tavalla, että koira voi hyvin. Olen listannut tähän blogikirjoitukseen sellaisia asioita, joita jokaisen koiranomistajan kannattaa tarkkailla.

Koiranomistajan muistilista hellesäille

Koirille hellesäät voivat olla tukalia, koska niiden lämmönsäätely on erilainen kuin ihmisellä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö omistaja ja koira voisi yhdessä nauttia ihanista kesäsäistä, kannattaa vain muistaa muutama tärkeä asia.

Koira tarvitsee päivittäin vettä

Koira tarvitsee päivittäin vettä, koska se on välttämätön ravintoaine elimistön toiminnan kannalta. Toki koira pysyy hengissä, vaikka olisi muutaman päivän juomatta, mutta vedenpuute johtaa aina nestehukkaan. Voidaankin sanoa, että vesi on kaikista tärkein ravintoaine koiran ruokinnassa.